Het boek: Vingerprint van de familie Lieuwens. Dominees in Friesland, bouwers van Rotterdam

Home  >>  Geen categorie  >>  Het boek: Vingerprint van de familie Lieuwens. Dominees in Friesland, bouwers van Rotterdam

Het boek: Vingerprint van de familie Lieuwens. Dominees in Friesland, bouwers van Rotterdam

On februari 6, 2022, Posted by , in Geen categorie, With No Comments

Ik beschrijf in dit boek mijn speurtocht naar het verleden van mijn familie, dat is aanvankelijk een hobby, die uitgroeit tot een uitgebreid onderzoek naar het leven van mijn voorvaders.

Een centrale rol in mijn speurtocht speelt het schilderij ’t Jongentje, een aardig schilderij, al generaties in de familie. Wie het voorstelt komt tijdens mijn speurtocht verrassend naar voren.

In mijn boek breng ik mijn voorvaderen tot leven tegen een achtergrond ┬ávan politieke, sociale en economische ontwikkelingen, ik geef een goed beeld van hoe het leven was in de afgelopen eeuwen, het leven en werken en de grote drama’s van die tijd: de kindersterfte en dodelijke ziektes zoals cholera en zelfs malaria.

De Lieuwens familie is een kleine familie, met wortels in Friesland, waar ze behoren tot de gegoede burgerlijke stand, ze studeren aan de universiteit en worden dominee, apotheker of groot grond bezitter. De verhuizing van de laatste Lieuwens zoon in 1855 naar Rotterdam brengt de familie in de wereld van de bouw, ze worden projectontwikkelaars, bouwers, aannemer, makelaar en vooraanstaand architect, wiens Art Deco gebouwen en ontwerpen gelukkig voor een deel gespaard zijn tijdens het bombardement van Rotterdam in 1940.

Een wandeling door de geschiedenis van Nederland aan de hand van hardwerkende en vooruitstrevende Nederlanders. Boeiend en toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *