December 1911. Een familiefoto op een 12 1/2 jarige bruiloft.

Home  >>  Willem Hillebrand Lieuwens (1871-1945)  >>  December 1911. Een familiefoto op een 12 1/2 jarige bruiloft.

December 1911. Een familiefoto op een 12 1/2 jarige bruiloft.

On januari 3, 2017, Posted by , in Willem Hillebrand Lieuwens (1871-1945), With No Comments

Op 26 november 1911 zijn Willem Hillebrand Lieuwens en Anna Dorothea Pabbruwe 12 ½ jaar getrouwd. Op 3 december 1911 geven zij een diner in een restaurant aan de Oudedijk in Kralingen- Rotterdam. Op die dag wordt een familie portret gemaakt. Willem Hillebrand is 39 jaar en Anna Dorothea Pabbruwe 33 jaar. Zij staan in het midden aan het hoofd van de tafel en voor hun staan van links naar rechts hun 3 kinderen Hip, Wim en Doortje.

familie foto 1911

Veel dank aan mijn vader Hillebrand Andreas Lieuwens (1900-1973), zijn roepnaam was Hip, hij staat op deze foto, links aan het hoofd van de tafel, rechts van hem staat in een wit matrozenpakje zijn jongere broer Wim en daarnaast zijn zusje Doortje. Hij heeft mij omstreeks 1960-1970 geholpen om alle personen op deze foto te identificeren.

Er staan twee rijen mensen, bij een ieder staat voor zo ver bekend, zijn leeftijd en de familie relatie en een korte geschiedenis.

Man boven meest links is een ober, ook de man achterin tegen het gordijn op de derde rij links is een ober.

Op de eerste rij staand van links naar rechts:

andreas Hillebrand  De man met lichte snor en kalend hoofd is Andreas Hillebrand Lieuwens, 29 jaar, hij is geboren op 7-7-1882 en is een zoon van Hillebrand Andreas Lieuwens en Jeanette Magaretha Lieuwens-Breekpot. Hij wilde graag naar Indië. Om hem meer aanzien te geven heeft zijn vader voor hem de naam Bronsema er weer bijgekocht. Want zijn grootvader was Leonardus Hugeus Bronsema Lieuwens. Hij is op 26 september 1914 op 32 jarige leeftijd met het passagiersschip Prinses Juliana van Amsterdam naar Batavia vertrokken. Meer dan een maand later op 30 oktober 1914 is hij in Batavia aangekomen. Hij is vrij snel in Djokja in 1917 op 35 jarige leeftijd in een sanatorium overleden.

jeanette margathea  Jeanette Margaretha Leyenaar – Lieuwens, 36 jaar. Zij is een zuster van Willem Hillebrand Lieuwens, zij was getrouwd met John Leijenaar,  John werkte bij zijn vader in de houthandel Leijenaar. De onderneming was gespecialiseerd in het importeren van Amerikaans hout. Er is iets gebeurd, waardoor John in 1904 alleen verhuisd is naar New Orleans in Amerika. Hij heeft daar al snel op een gruwelijke manier zelfmoord gepleegd. John Leijenaar Jr  is een zoon.

jan wins  Jan Wins  is getrouwd met Erna Wins, Jan is een broer van de moeder van Anna Dorothea Lieuwens Pabbruwe.

hillebrand Andreas 72 jaar  De man met een klein sikje is Hillebrand Andreas Lieuwens, 72 jaar, hij is getrouwd met Jeanette Margaretha Lieuwens-Breekpot. Hij is de vader van Willem Hillebrand Lieuwens, Egberta Maria Soer-Lieuwens, Dievertje Bikkers-Lieuwens, Adam Pieter Lieuwens en Jeanette Margaretha Leyenaar – Lieuwens. Hij woont in Scheveningen.

dorothea pabb  Dorothea Anna Pabbruwe –Wins, ongeveer 72 jaar, zij is de moeder van Anna Dorothea Lieuwens- Pabbruwe, de bruid

willem h  de bruidegom Willem Hillebrand Lieuwens, 39 jaar

dorothe 33 jaar  de bruid Anna Dorothea Lieuwens- Pabbruwe, 33 jaar, is getrouwd met Willem Hillebrand Lieuwens

Voor hun staan hun drie kinderen van links naar rechts

hillebrand andreas 11 jaar  Hillebrand Andreas Lieuwens, 11 jaar, mijn vader

willem hillebrand 4 jaar  Willem Hillebrand Lieuwens, 4 jaar,

doortje  Dorothea Anna Lieuwens, 7 jaar,

Op de eerste rij zitten van links naar rechts

hillebrand bikkersHillebrand Bikkers, zoon van Dieuwertje Bikkers Lieuwens en Alex Bikkers Sr,

john leijenaarJohn Leijenaar, zoon van Jeanette Margaretha Leyenaar – Lieuwens, en John Leijenaar,

alex bikkers Alex Bikkers , zoon van Dieuwertje Bikkers Lieuwens en Alex Bikkers Sr,

 

maria soerEgberta Maria Soer-Lieuwens, 30 jaar, geboren op 6-9-1880, overleden op 32 maart 1946, zij is getrouwd met Jacobus Johannes Soer. Zij kregen 1 zoon Jacobus Johannes Soer, hij trouwde met …. en kregen drie dochters Willemijntje, Jacoba Johanna en Elisabeth Maria.

alex srAlex Bikkers Sr., getrouwd met Dievertje Bikkers- Lieuwens

 

Rechts op de eerste rij zitten van rechts naar links

dievertje  Dievertje Bikkers-Lieuwens, 38 jaar, geboren in Roterdam op 22-11 1873, Zij trouwt in 1893 als zij 19 jaar is met Alexander Bikkers, 23 jaar. Alexander Bikkers is door het jong overlijden van zijn vader in 1890 samen met zijn broer Woutherus Alexander (1865-1921) directeur van de Koninklijke Brandspuitenfabriek A. Bikkers & Zonen, een onderneming in Rotterdam opgericht in 1783 en uiteindelijk gesloten in 1983. Het was in de branche een belangrijke onderneming. In de periode 1890-1915  had men 64 stoombrandspuiten, 6 automobiel-stoombrandspuiten, 618 handbrandspuiten en 9 motorbrandspuiten afgeleverd. Zij kregen een aantal kinderen: 3-3-1894 Alexander, 17-6-1895 Hillebrand Andreas, 24-6-1901 Johan en 20-12-1903 Johanna. In 1920 wordt de onderneming verkocht en stappen Alexander en Woutherus uit de directie van de onderneming. In 1921 overlijdt Woutherus na een lang ziekbed. Alexander en Dievertje besluiten omstreeks die tijd als zij resp 50 en 46 jaar zijn om veel te gaan reizen in Duitsland maar ook in Hartley in het huidige Zimbabwe / Zuid Afrika. Dievertje is in Den Haag in 1940 overleden, 67 jaar, Alexander was op dat moment in Hartley Zuid Afrika, 2 zonen woonden in Wassenaar / Den Haag, een zoon ook in Hartley en een dochter in Duitsland.

wins rapM. Wins-Rapmand, waarschijnlijk een schoonzuster van Dorothea Anna Pabbruwe – Wins, dus een tante van de bruid.

b. pabbruweB. Pabbruwe, waarschijnlijk een zuster Dorothea Anna Pabbruwe – Wins

 

c sluiterSluyter-Pabbruwe, waarschijnlijk een schoonzuster Dorothea Anna Pabbruwe – Wins

Iets naar boven links staat

breekpotJeanette Margaretha Lieuwens-Breekpot, 68 jaar , getrouwd met Hillebrand Andreas Lieuwens, de moeder van de bruidegom

en daarboven staat

doraD.A. Pabbruwe, de zuster van de bruid. Voor mij was zij Tante Dora, zij is altijd ongetrouwd gebleven en is omstreeks 1970 overleden.

Rechts op de tweede rij van rechts naar links

g.wins G.Wins is waarschijnlijk een broer van Dorothea Anna Pabbruwe – Wins

 

ernaErna Wins is getrouwd met Jan Wins

 

adam pieterAdam Pieter Lieuwens in officiers uniform, 27 jaar, geboren op 27-8-1884, is een zoon van Hillebrand Andreas Lieuwens en Jeanette Magaretha Lieuwens-Breekpot. Hij is beroepsmilitair geworden. Hij is in 1932 op 47 jarige leeftijd overleden, men zegt door zelfmoord.

soer jrJ.J. Soer, 36   jaar, was commissaris van politie in Rotterdam, getrouwd met Egberta Maria Lieuwens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *