In 1812 neemt Hillebrandus Andreas Lieuwens de naam Lieuwens aan.

Home  >>  Hillebrand Andreas Lieuwens (1784-1840)  >>  In 1812 neemt Hillebrandus Andreas Lieuwens de naam Lieuwens aan.

In 1812 neemt Hillebrandus Andreas Lieuwens de naam Lieuwens aan.

Op 25 februari 1812 heeft Hillebrand Andreas Lieuwens officieel de naam Lieuwens aangenomen. Hij voerde deze naam reeds in het verleden, want ook zijn vader voerde reeds deze achternaam. Gelijktijdig werd ook vastgelegd dat zijn op dat moment enige kind ook de achternaam Lieuwens kreeg.HA Lieuwens neem naam lieuwens

De tekst luidt:

Voor ons Marie der Gemeente Wolvega, Canton Oldeberkoop Arrondissement Heerenveen Departement Friesland gecompareerd zijnde Hillebrandus Andreas Lieuwens, wonende te Oldeholtpade, heeft dezelve verklaard dat hij verblijft bij den naam van Lieuwens voor familienaam. Dat hij heeft een zoon genaamd Andreas Jakobus, oud een jaar wonende te Oudeholtpade.

En heeft deze met ons vertekend, den 25 Fyebruary 1812.

Wij zien hier ook zijn handtekening staan, hoofdletters met veel krullen, achter de hoofdletter H en ook achter de hoofdletter A staan twee punten boven elkaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *